Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Varázslények és különleges mágusképességek

Hippogriff: Sasfejü ló testü nagy lény. Európából származik. A hippogriff nehezen szelídíthető. Megközelítésekkor az állat szemébe kell nézni és meg kell hajolni előtte, hogy jelezzük békés szándékunkat. Ha a hippogriff viszonozza a gesztust, oda lehet menni hozzá, de ha nem ajánlott futni, mert a hippogriff nagyon erős és értelmes állat.


Kentaur: Félig ember, félig ló.

Thesztrál:
Csak olyan emberek láthatják őket, akik már láttak valakit meghalni. Testalkatuk sovány, csontjaik jól láthatóak, fekete bőrük lazán tapad testükhöz. Lapockatájékuknál egy pár csontos, bőrhártyával borított szárny helyezkedik el, melyek elég nagyok az állat levegőbe emeléséhez. Fejükben, mely a sárkányéhoz hasonlít, merev tekintetű, pupillátlan, fehér szem ül. Fejükből két, rövid szarv áll ki.

Dementorok:Az Azkaban őrei. A dementorok külsőre emberszerűek, körülbelül három méter magasak, fekete, csuklyás köpenyt hordanak. Csak hullaszerű kezük, és néha az arcuk látható. A dementorok vakok, szemük helyett csak szemüregük van, szájuk helyén pedig egy lyuk, mely legszörnyűbb fegyverük, a dementorcsók végrehajtására szolgál. Ilyenkor kiszippantják az áldozat lelkét, aki ettől kezdve élőhalottá válik.

Egyszarvú (Unicornis): ló alakú mesés állat, vörös lófeje, fehér ló teste, őzlába és oroszlán farka van,homloka közepén egyenes hegyes szarvval, mely hatalmas fegyveréül szolgál.


Troll: misztikus, félelmetes lény. A skandináv mitológiában antropomorf szereplő, ám az irodalmomban nagyon sok helyen jelennek meg különböző formákban és szerepekben. Ilyen lehet a gonosz, undorító orkszerű kép vagy a primitív, de emberszerű elképzelés, amely szerint ezek a vad lények földalatti barlangokban és hasonló helyeken élnek. Az orkney és shetlandi mesékben a trollok trow néven szerepelnek, az északi kultúrkörből, a vikingektől átvett jelenségként.

Házimanók: a kitalált Harry Potter-univerzumban olyan manók, akik szolgálnak egy családnál, vagy szabad manók, avagy a varázslóiskolákban dolgoznak.

Baziliszkusz: olyan mesebeli lény, amely a kakas, a sárkány és a gyík keveréke. Kinézetre a kígyóhoz hasonlít, fehér diadémjellegű folttal a fején, amelyet gyakran koronának

ábrázolnak. Nevének jelentése „kis király” görögül. A valóságban létező baziliszkusz egy nagyobb méretű gyík, ám mérete ritkán éri el az egy métert.

Főnix: egy mitikus szent tűzmadár, mely eredetileg az egyiptomi mitológia egyik teremtménye volt.A monda szerint 500, 1461 vagy 15 294 évig élt (attól függően, melyik forrásban olvasunk róla). A főnix gyönyörű vörös-arany tollazatú hím madár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik

Vérfarkas: melyet magyarul inkább farkasembernek hívnak – a világ legkülönbözőbb népeinek hagyományában olyan emberi lény, aki képes arra, hogy rendkívül kegyetlen farkassá változzon. Csak éjszaka, teliholdkor tevékenykedik, és ilyenkor rátámad az emberekre, állatokra. A vérfarkas egy átok ártatlan áldozata, mely más vérfarkasok harapása által terjed. Az ember bármennyire is irtózik saját tetteitől nem képes kontrollálni azokat. Ha egy farkasember farkas formában megsérül, a sérülés visszaváltozás után is megmarad. Vérfarkasokról szóló történeteket már az ókorban is feljegyeztek, ám eredetükről nincs információ.

Sárkány: egy mitikus lény, jellemzően egy nagy és hatalmas hüllő mágikus vagy spirituális tulajdonságokkal.

Baziliszkus: a Titkok Kamrájában rejlő szörny. Pillantása halálos, de még a tükörképe is kővédermedést vált ki. 1943-ban amikor először kinyitota Tom Rowle Denem,akkor meghalt egy lány,aki most szellemként kisért az abban a női vécében, amelyben meghalt. Most Hisztis Myrtle a neve.

Animágus: olyan varázsló, aki fel tudja venni egy bizonyos állat formáját. Nem kötelezheti semmi az alak felvételére, azt tetszőlegesen használja. Szemben a Harry Potter könyvekben szereplő legtöbb varázslattal, az animágusok átalakulásához nem szükséges varázspálca.
Sirius Black(kutya), Peter Pettigrew(patkány) és James Potter(szarvas) barátjuk kedvéért és heccből sajátítják el ezt a varázslatot, hiszen Remus Lupin vérfarkas, s csak állat formájában lehetnek biztonságban mellette teliholdkor.
Másik fontos animágus Minerva McGalagony, a Griffendél ház vezetője, ő egy macska alakját tudja felvenni, s az első animágus, akit megismerünk a sorozatban.
Rita Vitrol is animágus, erre Hermione jön rá, s ezzel zsarolja a negyedik kötet végén, valamint az ötödik kötetben, mikor ráveszi a nőt, hogy normális interjút készítsen Harryvel.


Metamorfmágus: a metamorfmágusok tetszőlegesen tudják változtatni a külsejüket.

Kákalag: szarvacskás kis vízidémon.

Durrfarkú szurcsókok: piszkosfehér színű lények, nincs elkülöníthető fejük.nyálkás csillogó testük van.A páncéljuk kivédi az átkokat és azok visszapattannak róla, a hasára kell célozni a varázslatokkal
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest Kossuth Lajos tér 41

(én, 2013.01.08 19:10)

jo

Budapest Kossuth Lajos tér 41

(én, 2013.01.08 19:10)

jo

GéErTé

(Azakitebiztosannemleszel:P, 2012.05.18 20:42)

Jó az oldala magam is csináltam hasonlókat ;)

holdgirl@freemail.hu

(Shadowgirl, 2009.01.24 17:04)

Nagyon jó az oldal, de amit a vérfarkasok eredetéről mondtál nem igaz. Én tudom az eredetüket írj E mail-t és megmondom neked!

Minden jót! Shadowgirl