Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Dumbledore's Army


A DS-ről általában

Az eredeti elképzelés Hermione Granger fejéből pattant ki, mivel a Sötét Varázslatok Kivédése tanáruk, Dolores Umbridge a Mágiaügyi Minisztérium tantervét követve nem tartott nekik gyakorlati feladatokat.

Sokáig kellett győzködnie Harryt, hogy végre elkezdhették az edzéseket (akkor még nem volt természetesen neve a csoportnak).

Hermione megszervezte, hogy a roxmorts-i kiránduláson a Szárnyas Vadkan nevű kocsmában találkozzanak az érdeklődőkkel, meglepetésükre a végén huszonnyolcan ücsörögtek az asztalnál. Kiderült, hogy többen azért jöttek el, mert kíváncsiak voltak a Potter-fiú történetére, de Harry nem akart arról beszélni, hogy mi történt vele és Cedric Diggoryval. Megegyeztek, hogy majd később beszélnek még. Arra nem számítottak, hogy Umbride kiadatja a 24-es számú oktatásügyi rendeletet, melyben minden csapat, csoport, klub és egyéb más szervezetet feloszlat, de Harryék nem adták fel a reményt, a Szükség Szobájában találkoztak újra (az ötletet Dobby adta Harrynek).

Megválasztották Harryt vezetőjüknek, majd a néven kezdtek el gondolkodni. Először Angelina Johnson vetette fel az "Umbridge-ellenes Liga" kifejezést, majd Fred javasolta a "Mulya a Mágiaügyi Minisztérium" nevet, de végül Cho találta ki a Defenzív Szakkör nevet, a DS-t, amit később Ginny Weasley Dumbledore Seregére változtatott. Így lett a csoport neve DS. Később, hogy ne legyen túl feltűnő, hogy a DS tagok néha össze-össze járnak, ezért Hermione a Prótheusz bűbájjal (ami RAVASZ szintű varázslat) megbűvölt néhány érmét, melyek segítségével megtudhatják a következő edzés időpontját. Így hát az edzések különböző időpontokban zajlottak tovább a Szükség Szobájában.

Megtanulták a lefegyverző bűbájt, a hátráltató ártást, és sok más hasznos dolgot. Harry szerint Neville fejlődött a legtöbbet. Az edzések mindig jól sikerültek, később Seamus Finnigan is csatlakozott a csoporthoz.

De egy napon Marietta Edgecombe beárulta őket. Dobby sietett a megmentésükre, de Umbridge, és a különítménye szemfüles volt. Harry Pottert Caramel elé hurcolták. Sok hazugság után, melyet Dumbledore unszolására mondott, Kingsley Shakeboltnak volt ideje, hogy módosítsa az áruló Marietta emlékezetét. Dumbledore magára vállalta, hogy ő szervezte ezt a diákokból álló kis csoportot, hogy a Mágiaügyi Minisztérium ellen fordulhasson. Az igazgató megmentette a szakkört, és a gyerekeket, de ő magának el kellett menekülnie a Roxfortból, és Dolores Umbridge vette át a helyét. Ideiglenesen.

  

Összefoglalás a DS-ről:

Alapító tag: Hermione Granger
Vezető: Harry Potter
Alapítás helyszíne: Szárnyas Vadkan
Név: Defenzív Szakkör (Cho ötlete), Dumbledore Serege (Ginny ötlete)
Név angolul: DA (Dumbledore's Army)
Tagok száma: 28, később csatlakozik hozzájuk Seamus Finnigan
Tagok névsora: Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Fred Weasley, George Weasley, Lee Jordan, Lavender Brown, Parvati Patil, Padma Patil, Dean Thomas, Ginny Weasley, Cho Chang, Marietta Edgecombe, Terry Boot, Anthony Goldstein, Michael Corner, Zacharias Smith, Susan Bones, Colin Creevey, Dennis Creevey, Ernie Macmillan, Hannah Abbott, Justin Finch-Flechley, Luna Lovegood, Alicia Spinnet, Angelina Johnson, Katie Bell, Neville Longbottom, Seamus Finnigan.
A legtöbbet fejlődő diák: Neville Longbottom
Az edzések helyszíne: Szükség Szobája
Jelzés a tagoknak: arany galleonon történik, ami mindig égetően felforrósodik, ha Harry megjelöli a sajátján az edzés dátumát (A Sötét Jegyhez hasonlít, a bűbájt Hermione végezte el: Prótheusz bűbáj)
Házak: Griffendél (17 tag), Hollóhát (7 tag), Hugrabug (5 tag), Mardekár (0 tag)

  

A Prótheusz bűbájjal kezelt érmékről

Hermione egy RAVASZ szintű varázslat segítségével megbűvölt néhány érmét, melyet a negyedik DS edzés után adott át a tagoknak. Az érmék természetesen nem voltak igaziak, bár Ron azt hitte róluk. Az érmék szélén számok voltak, amelyek az igazi galleonoknál annak a koboldnak a sorszámát jelzik, aki készítette az érmét. A hamis galleonokon a számok az edzések időpontját jelzik. Hermione elmondta a többieknek, hogy úgy működik: ha Harry átírja a számokat, amelyek a következő edzés időpontját jelzik, akkor mindenki érméje felforrósodik, és megjelenik az új dátum. Harryt a Sötét Jegyre emlékeztette a pénz, majd Hermione elmondta, hogy valóban onnan merítette az ötletet, de az emberek bőre helyett pénzbe karcolta a számokat. 

Összefoglalás az érmékről:

- Az érme nem igazi
- A színe sárga
- Felforrósodik, ha megjelenik rajta az új edzés dátuma
- Ha Harry átírja az érméjén a dátumot, a többiekén is megjelenik
- Hermione bűvölte meg az érméket Prótheusz bűbájjal
- Hermione a Sötét Jegy mintájára készítette az érméket
 

A DS tagjai és a párosítások

DS tagjai:

- Harry Potter (Griffendél)
- Hermione Granger (Griffendél)
- Ron Weasley (Griffendél)
- Neville Longbottom (Griffendél)
- Parvati Patil (Griffendél)
- Padma Patil (Hollóhát)
- Dean Thomas (Griffendél)
- Lavender Brown (Griffendél)
- Luna Lovegood (Hollóhát)
- Angelina Johnson (Griffendél)
- Alicia Spinnet (Griffendél)
- Katie Bell (Griffendél)
- Colin Creevey (Griffendél)
- Dennis Creevey (Griffendél)
- Ernie Macmillan (Hugrabug)
- Justin Finch-Fletchley (Hugrabug)
- Hannah Abbott (Hugrabug)
- Susan Bones (Hugrabug)
- Cho Chang (Hollóhát)
- Marietta Edgecombe (Hollóhát)
- Anthony Goldstein (Hollóhát)
- Michael Corner (Hollóhát)
- Terry Boot (Hollóhát)
- Ginny Weasley (Griffendél)
- Hugrabug kviddicscsapatának kapitánya Zacharias Smith (Hugrabug)
- Fred Weasley (Griffendél)
- George Weasley (Griffendél)
- Lee Jordan (Griffendél)
- Seamus Finnigan (később csatlakozik hozzájuk) (Griffendél)
Összesen 29 tag

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fekete.andras 2@gmail.com

(fekete andrás , 2010.02.13 10:31)

Harry! harry
SZUPI!! REMEK

kadosakb@citromail.hu

(Balázs, 2009.10.30 12:47)

na'on jó ez a hon lap...